top of page

OVER 'DE VITRIEN VAN KAROLIEN' 

Het idee rond 'De  Vitrien Van Karolien' werd geboren toen wij, Miel en Karolien,  verhuisden naar een oude, pittoreske atelierwoning - ooit de woon- en werkplaats van een zerkenmaker -  in het centrum van Gentbrugge, de ideale locatie voor het toen nog piepjonge atelier voor hout- en maatwerk 'Hout van Miel'.

Het grote raam aan de voorzijde van dat atelier leende zich er zich haast vanzelfsprekend toe om onze 'verse' aanwezigheid in de wijk ook kenbaar te maken aan onze buren en de vele passanten voorbij ons huis.

Liever dan enkel een 'uithangbord' te worden voor ons houtatelier, rijpte het bescheiden plan om onze ervaring in interieurvormgeving - die veel ruimer reikt dan hout- en schrijnwerk - aan te stippen: vóór de start van Hout Van Miel was Karolien jarenlang actief als interieurvormgever van horecazaken, winkels, kapsalons,... In die projecten stelde zij de klanten een totaalinrichting voor tot in de kleinste details,  van meubilair, lichtplan en verlichtingstoestellen tot  wandbekleding, decoratie, ... 

 

Het bleek dus een kleine, leuke en logische stap om een 'fysieke' vitrine in te richten,  waarin we interieurobjecten presenteren die we zélf mooi, fijn, grappig of bijzonder vinden.  Objecten die we ook los van onze projecten kunnen aanbieden en die - samen met vele andere - opgenomen zijn in de webshop-pagina's  van deze site.

 

Het verhaal van 'De Vitrien Van Karolien' is nog niet af.  We blijven steeds en vooral ook graag bereikbaar om persoonlijk uitleg te geven en om verder in te gaan op vragen van klanten met specifieke interieurvragen. Daartoe kunnen we eigen ontwerpen uitvoeren maar ook putten uit de catalogi van andere spelers op de interieurmarkt.

 

Daarbij is het onze intentie om - in onze webshop én in onze etalage in Gentbrugge -  bijkomend ruimte te geven aan lokaal talent of lokale initiatieven: ben je als ‘buurtbewoner’ uit de ruime omgeving  actief als ontwerper of kunstenaar en wil je dat je werk eens zichtbaar in de spotlight staat?  Zoek je een verdeler voor je collectie? Ben je een vzw of school die een project eens - kosteloos -in de kijker wil zetten? Neem dan zeker contact met ons op om te bekijken of dat kan en om een afspraak te maken, wij kijken naar je uit!

bottom of page